פרסום תוכן שיווקי
פרסום תוכן שיווקי הוא לחם חוקם של ערוצי התקשורת השונים, הן במדיות הוותיקות והן במדיה הדיגיטלית. יש סוגי רבים של פרסומים כאלו ויש להם שמות שונים, ומה שחברתנו מתמחה בו הוא הפקה של סרטונים קצרים בפורמט חדשותי – המתכתב באופן ישיר עם הסגנון של אמצעי התקשורת השונים ונטמע בו היטב. על הצוות שלנו נמנים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, כתבים שעשו שנים רבות בערוצי הטלוויזיה המובילים בישראל, ולרשותנו עומד האולפן המתקדם מסוגו בארץ, ציוד מעולה והרבה מאוד הבנה וניסיון שערכם לא יסולא בפז.
כמה מילים על תוכן שיווקי
פרסום כתבות שיווקיות נפוץ מאוד כיום בערוצים שונים, כאשר לעיתים קוראים לזה סרטוני תדמית, סרטונים שיווקיים וכדומה. הרעיון שמאחורי כתבות שיווקיות הוא שהן דומות בהיבטים רבים לכתבות ולתכים נוספים המופיעים בדרך כלל באמצעי התקשורת, למשל ראיונות עם גורמי מקצוע, בעלי תפקידים או עם אנשים מהשורה, סיקור של מערכת חדשות, כתבים המשדרים מהשטח, צילומי אולפן, מסך ירוק וכדומה.
יש להדגיש כי בניגוד לפרסומות סמויות, כאן מדובר בכתבות שיש לגביהן סימון או יידוע מסוים של ציבור הצופים לגבי התוכן השיווקי, וזאת בהתאם לכללים שקובע החוק בישראל וגורמי רגולציה. יחד עם זאת, עקב הדמיון הרב של פרסום תוכן שיווק במדיה אל התוכן הרגיל של הערוצים המשדרים, וכמובן עקב הערך הוסף והעניין שכתבות כאלו צריכות לעורר אצל הצופים, הן זוכות לצפייה ולחשיפה נרחבת, ומקדמות מטרות שונות שלשמן הן הופקו – למשל קידום של מוצר או שירות מסוים, שיפור המוניטין של החברה וכן הלאה.
איפה מפורסם תוכן שיווקי?
בזכות התקדמות הטכנולוגיה בכלל והמדיה הדיגיטלית בפרט, שיווק במדיה נפרש כיום על פני קשת רחבה של אפשרויות. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא פרסום כתבות שיווקיות בעיתונות. אם עד לפני מספר שנים הייתה העיתונות הכתובה מבוססת אך ורק על המילים ותמונות הסטילס, ועל עיתונים פיזיים מנייר, הרי שהעיתונות הוותיקה הזו שינתה בשנים האחרונות את פניה מקצה אל קצה. כיום בכל אתר עיתונות גדול המכבד את עצמה ישנו מקום לפרסום כתבות שיווקיות, לא רק כתבות אלא גם בפורמט של וידיאו.
למעשה, אין זה נדיר שהעיתון עצמו כבר יצר לעצמו ערוץ חדשות מצולמות בוידיאו הכולל למשל ראיונות באולפן או סיקורים עיתונאיים שונים, ובכך עשה צעד גדול קדימה לעבר ערוצי הטלוויזיה הרגילים. גם בערוצים כאלו ניתן לשלב תחת הסימונים והיידוע המתאים שיווק במדיה, עם כתבות בפורמט עיתונאי עבור חברות וארגונים שונים. עוד דוגמא בולטת היא אפשרות לשלב כתבות עיתונאיות המפורסמות באתרים של ערוצי טלוויזיה שונים בישראל. שוב, יש להדגיש כי כתבות אלו יהיו תחת יידוע של הצופים כי הן שיווקיות מעיקרן, אך גם מובהר לגולשים כי מדובר בתוכן שנבחן מבחינת נאמנותו לאמת.
מלבד זאת, יש לא מעט חברות הפותחות למען עצמן ערוץ חדשות שיווקי, המשתנה בתכניו וברמת החשיפה שלו בהתאם ליכולותיה ומטרותיה של החברה. כך למשל, חברות גדולות במיוחד יכולות לייצר שיתופי פעולה עם גופי תקשורת גדולים (למשל חברת סלולר המפעילה ערוץ תקשורת משלה), וליצור ערוץ חדשות שיווקי המוקדש לקידום מטרותיה, מסריה, מוצריה ושירותיה של החברה. אך ניתן כמובן גם לפתוח ערוץ כזה באופן עצמאי, למשל ערוץ יוטיוב עסקי אשר בו עולות מעת לעת כתבות המסקרות את הארגון ופועלו.
קהל היעד של ערוץ כזה יהיה לעיתים עובדי החברה, אשר נכנסים אליו ומתעדכנים בפעילויות שנעשות, במסרים מההנהלה ובגאוות היחידה על ההישגים. עוד קהל חשוב הוא כמובן ציבור הגולשים, שאותו ניתן להפנות אל הערוץ על ידי קמפיינים ממומנים בגוגל, על ידי קמפיינים ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, באמצעות אתר האינטרנט של החברה ועוד. יש להדגיש כי כתבות כאלו אינן תוצר חד פעמי אלא נכס שיכול ללוות ולחזק את היעדים השיווקיים של החברה לאורך זמן.
מהי כתבה שיווקית מנצחת
פרסום כתבות חדשותיות הוא למעשה השלב האחרון, הפסגה של תהליך מקצועי שאותו אנו מבצעים ביחד אתכם שלב אחר שלב. על פי רוב אלו סרטונים יחסית קצרים אשר נועדו להציג את המסרים, היתרונות ומה שמיוחד בארגון בכללותו, במוצר או שירות מסוים שלו. מאחר שהסרטונים יחסית קצרים עליהם להיות מאוד ממוקדים, תמציתיים וברורים, ולקדם את הבידול ממתחרים, את התדמית החיובית ואת המיתוג בהתאם להגדרה של קהלי היעד. זאת באמצעות הצגה ויזואלית הפונה אל הצרכים והרצונות של הצופים, ומשתמשת במגוון אלמנטים תוך התייחסות להיבטים כלכליים, צרכניים, חברתיים, תרבותיים ועוד.
חשוב להבין כי פרסום תוכן שיווקי במדיות השונות חייב להיות מעניין ולהעניק לצופים בו ערך מוסף אמיתי. כך למשל, גולשים באתר אינטרנט של ערוץ חדשות מסוים ייכנסו לכתבה שלכם מפני שהם מחשיבים את האתר עצמו לרציני, מקצועי ואמין, אך אם הכתבה עצמה תהיה חובבנית, שיווקית מדי, לא מעניינת וללא ערך מוסף – הרי שבמקרה הטוב תאבדו את הצופה מהר מאוד, ובמקרה הרע הדבר עלול לפעול לרעת המוניטין של החברה. כמובן שהפורמט העיתונאי שבו חברתנו מתמחה נותן יתרון רב מבחינה זו, אך אין בכך די. הכתבה צריכה מצד אחד לקדם את המטרות המוגדרות מאוד שלכם, אבל מצד שני היא חייבת לעורר הזדהות ורגש.
איך עושים את זה?
כל מי שעוסק בהפקת כתבות שיווקיות יסביר לכם שיש לבצע תהליך מסודר ומקצועי. מספיק רק לדמיין מה קורה עם סרטון שהושקעו בפרסומו משאבים לא מבוטלים, אך מסיבה כלשהי הוא אינו מעניין, אינו מתאים למדיה בה הוא משודר, אינו מדבר בשפה הנכונה אל קהל היעד, אינו מספיק אמין, יוצר רושם חובבני וכדומה. במקרה כזה, החשיפה הגדולה הופכת מברכה לקללה.
לפיכך, כדי להשיג את המטרות ולהצדיק את המשאבים, יש להציב רף גבוה על ידי תהליך המתחיל באפיון מעמיק. בראש ובראשונה אנו שמים בראש סדר העדיפויות את החוויה שרוצים לייצר אצל הצופים, כאשר כל שנייה חשובה ומחושבת על מנת לפנות אל הרגש, השאיפות, התפיסות והצרכים, להביא להזדהות עם מסרים וגם להניע לפעולה במידת הצורך. לשם כך חובה להגדיר באופן מאוד מדויק את המטרות של הסרטון ואת קהל היעד שלו. למשל, האם אנו מפיקים את הסרטון כדי לתקן בעיית יחסי ציבור שמשרד היח"צ שלכם נרתם אליה? האם אנו מגיבים לצעד אגרסיבי של מתחרי החברה? האם אנו מעוניינים ליידע את הציבור על מוצר חדש או יתרון מהותי של שירות? בנוסף, האם אנו פונים אל נשים המתעניינות בנושא של לייף סטייל ובריאות, או אולי באנשים שיש להם כסף פנוי ומחפשים אפיקי השקעה מבטיחים? האם אנו פונים אל שכבה צעירה יותר של אנשים שמחפשים כיף ובילויים, או אולי אל בני גיל הזהב שמחפשים ביטחון ורוגע?
כל ההגדרות האלו ונוספות יכתיב את התכנים שיופיעו בכתבה, באופן המתכתב עם הערכים של הארגון, עם הקו המיתוגי שלו, עם החזון ועם מסרים שונים כגון חופש, יצירתיות, טכנולוגיה, קדמה, אמינות, מקצוענות וכיוצא בזאת. כעת נוכל להתקדם אל בניית התסריט, המתחשב בכך שמדובר בכתבה יחסית קצרה כפי שמקובל בפורמט זה ובהתחשב בטווח הקשב של הקהל בימינו. אמנם הכתבה תייצר ערך מוסף, תהיה מעניית ותספק עניין, אך היא תעשה זאת תוך התמקדות בנושאים המוחשיים, הגדולים והבסיסיים ביותר, בלי השתפכויות מיותרות ובלי הסברים טכניים מעיקים.
בד בבד, שיווק במדיה חייב להעביר לצופים מה הם עומדים לקבל אם ירכשו מוצר מסוים או יבחרו בשירותי העסק, מה שמצריך צילומים בהירים ומאירי עיניים ושפה פשוטה בלי סיבוכים ומורכבויות מיותרות. לדוגמא, אם הכתבה עוסקת בסדרת תכשירים לניקוי רצפות שכובשת את השוק, לא נתחיל לפרט בה את המרכיבים הכימיים של התכשירים, אלא נשווה בין המוצרים החדשים לישנים, למתחרים בשוק, למראה של בית או משרד לפני ואחרי הניקיון, וכן הלאה.
כל זאת בדגש על אמינות ומוחשיות, המושגות למשל באמצעות צילומים של לקוחות מרוצים שרכשו את המוצר, משתמשים בו ונהנים מהיתרונות, לקוחות שמספרים על חוויית השימוש במוצר או קבלת השירות וכדומה. אכן, מקום חשוב בפרסום כתבות שיווקיות ניתן להיבט האנושי, המעורר אמון והזדהות, כאשר מלבד לקוחות ניתן גם לראיין בכתבה עובדים מקו הייצור של מפעלי החברה, מנהלים שלה וכדומה – דבר המפגיש את הציבור עם האנשים האמיתיים שמאחורי העסק או המוצר.
היתרונות של כתבות שיווקיות
את היתרונות של פרסום תוכן שיווקי אנו מניחים שכבר יכולתם להסיק בעצמכם מקריאת המאמר הזה. לכן נסכם שהיתרון המרכזי טמון בכך שאתם "רוכבים" על מוניטין של מקצוענות ואמינות של גורם אחר, דבר המגביר את האמון של הצופים בסרטון שלכם, או לפחות את הפתיחות כלפי המידע המוצג בו. בהתאם לרמת הפופולאריות של הערוץ בו הכתבה מוצגת, אתם זוכים לחשיפה גבוהה בפני קהלים נרחבים שקשה מאוד להגיע אליהם באופן עצמאי, ומצד שני בזכות קטגוריות שונות בערוצים אלו ניתן גם למקד את הכתבה לקהלים יותר מפולחים. בנוסף, את הכתבה ניתן לפרסם במגוון פלטפורמות, החל באתר החברה ועד לרשתות החברתיות, ובשורה התחתונה מדובר בנכס שאפשר לעשות בו מגוון שימושים לאורך זמן.